Tel: 010 551 61 60 Hemma Så Fungerar Det Om Oss Kontakta Oss FÅ EN OFFERT
Blogg
Vad Är Fysisk Nyckelhantering Och Varför Behöver Du Det?
3 min read

I dagens samhälle är det helt avgörande för ditt företags säkerhet och trygghet att du har koll på alla dina nycklar. Hur många gånger har du tappat bort en nyckel? Hur mycket pengar har du spenderat på att byta ut lås?

Hade du haft ett fysiskt nyckelhanteringssystem installerat hade de här sakerna kunnat undvikas.

Vad Är Fysisk Nyckelhantering?

Syftet med fysisk nyckelhantering är att hålla reda på alla nycklar i huset eller på arbetsplatsen. Ett nyckelhanteringssystem kan hjälpa dig att hålla reda på var dina nycklar är och när som helst informera om vilka som har dem.

Ett nyckelhanteringssystem kan vara både enkelt och komplicerat, helt beroende på vad ditt företag kräver. Detta hänger vanligtvis på hur många som kommer att använda nycklarna och vilka lås ni använder.

Ett bra exempel på ett nyckelhanteringssystem är elektroniska nyckelskåp. Dessa nyckelskåp kan fungera som fristående system som inte kräver några nätverksfunktioner eller så kan de vara nätverksanslutna för att ge möjlighet att spåra nycklar med din mobila enhet.

De kan också fungera på företag med bara ett fåtal nycklar eller på företag med hundratals nycklar. Dessa nyckelskåp är skalbara, vilket innebär att antalet nycklar enkelt kan justeras allteftersom ditt företag växer.

Varför Behöver Du Ett Nyckelhanteringssystem På Din Arbetsplats?

Ditt företag behöver stabil åtkomstkontroll och stabila hanteringssystem för nycklarna, och därför är pålitliga nyckelskåp lösningen.

Enkel Administration

Ett fysiskt nyckelhanteringssystem ger dig centralstyrd kontroll över dina nycklar. Utan ett sådant är det lätt att tappa bort nycklarna.  När detta händer måste du dels ordna med en dyr ersättningsnyckel och dels riskerar du att bli utelåst och någon med behörighet måste hjälpa dig.

Det bästa med ett elektroniskt nyckelskåp är att det sköts automatiskt och man kan tryggt veta att ens nycklar och anordningar är skyddade. Du kommer också att kunna spåra vem som använt specifika nycklar och göra ändringar i behörighet när det behövs.

Säkra Nycklar

Nycklarna är den viktigaste delen i alla säkerhetssystem. De ger åtkomst till alla dörrar och områden i en byggnad, så det är viktigt att de är säkrade i ett manipuleringssäkert nyckelskyddssystem med liten eller ingen risk för att bli stulen.

Med digitala nyckelskåp kan du bestämma och begränsa nyckelbehörigheter för varje anställd. Detta är viktigt för att säkerställa att ingen obehörig åtkomst sker inom företagets lokaler. Det är också en av de vanligaste anledningarna till att många företag väljer att installera nyckelstyrsystem.

Spåra Nycklar

Nycklarna är kopplade till nyckelbrickor med spårningschips som automatiskt registrerar vem som fick åtkomst till nycklarna och när. Den här funktionen är behjälplig när det kommer till att identifiera obehörig åtkomst samt utreda förlorade nycklar eller stulen egendom.

Om du har ett företag som tillåter anställda att komma och gå som de vill när deras arbetsdag börjar och slutar (eller om det inte finns några fasta tider) är det ett måste att använda nyckelhanteringssystem.

Sparar Tid Och Pengar

Har du ett effektivt nyckelhanteringssystem installerat behöver du inte själv dela ut varje enskild nyckel. Det gör det också lätt för dig att spåra förlorade nycklar.

Genom att investera i nyckelhantering för ditt företag kommer du att spara både tid och pengar, och du slipper betala för låsbyten varje gång en nyckel försvinner.

nyckelskåp i sverige

Är Nyckelhanteringssystem Värt Pengarna?

Ett elektroniskt nyckelskåp hjälper dig hålla koll på dina nycklar genom en åtkomstprocess. Detta innefattar ett kortbaserat system, biometri eller andra närläsare samt även fingeravtryck.

Du kan också integrera övervakningskameror med det nyckelhanteringssystem du har valt, för extra säkerhet och för att säkerställa att bara behörig personal har tillgång till nycklarna.

Till exempel, om någon behöver skapa en nyckel som de inte har tillgång till, behöver de tillstånd från ledningen, för att undvika stöld eller obehörig duplicering av nycklar.

Tack vare system som detta kan man lugnt andas ut och veta att ens nycklar är där de ska.

Så varför ska man investera både tid och pengar i nyckelhanteringssystem?

Därför att ditt företag förtjänar säkerhet utan att man behöver tumma på effektiviteten! Behöver du installera nyckelhanteringssystem kan vi kostnadsfritt hjälpa dig komma i kontakt med de bästa leverantörerna av elektroniska nyckelskåp i Sverige.

Ring oss idag på telefonnummer 010-5516160 och tala med våra säkerhetsspecialister, så behöver du aldrig mer oroa dig för att tappa bort dina nycklar.

Rekommendationer
Läs vad andra säger om våra partners
Jag älskar mitt nyckelhanteringsystem. Jag rekommenderar verkligen deras digitala nyckelhanteringssystem för det gör allting så mycket lättare att hantera, inte bara för mig utan även för min kompanjon.
Anna Karlsson
Företagsägare från Norrmalm i Stockholm
Nyckelhanteringssystem.se kunde erbjuda oss precis det nyckelskåp vi letade efter, och de kan hjälpa en var man än befinner sig i Sverige.
Mikael Bergman
Butiksägare från Stuvsta i Huddinge
Nyckelhanteringssystem.se har med sina nyckelskåp förbättrat våra vardagsliv.
Viktor Arvidsson
Företagsägare från Gottfridsberg i Linköping
Upplev säkerhetslösningar av god kvalitet när vi hjälper dig komma i kontakt med leverantörer av smart nyckelhantering i Sverige.