Tel: 010 551 61 60 Hemma Så Fungerar Det Om Oss Kontakta Oss FÅ EN OFFERT
Blogg
Hur Hanterar Man Nycklar På Bästa Sätt i Ett Byggnadsskjul?
3 min read
NÄSTA ARTIKEL

På varje byggarbetsplats finns det faror och risker, så att bygga eller köpa ett byggnadsskjul är nödvändigt för att skydda varje arbetare och upprätthålla en bra arbetsmiljö.

Men till skillnad från trädgårdsskjul används byggnadsskjul till många saker, som till exempel till att förvara diverse verktyg och utrustning och som en plats där arbetarna kan vila på.

Byggarbetsplatser kan definitivt vara farliga om man inte har koll på läget.

Till exempel kan byggarbetarna bli så överväldigade av allt arbete att de glömmer var de har lagt sina nycklar. Det här gör arbetet betydligt mer frustrerande eftersom det vore omöjligt att påbörja något utan att först hitta nycklarna, och det kan ta flera timmar eller dagar.

Så vad blir nästa steg? Vad bör ett byggföretag göra för att undvika detta? Svaret är att skaffa sig ett effektivt nyckelhanteringssystem!

Men innan vi går in på det ska vi prata mer om byggnadsskjul och hur de blivit så självklara på byggarbetsplatser världen över.

Vad Är Ett Byggnadsskjul?

Byggnadsskjul är det bästa alternativet när det kommer till förvaring på en byggarbetsplats. Det är fristående anläggningar gjorda av tryckbehandlat trä och/eller stål belagt med en hållbar finish.

Vissa bygger skjul som ska passa in på varje byggarbetsplats och i alla möjliga former. Men de är oftast rektangulära, med flera olika balkar som stöder takets takstolar.

Just det! Skjulet har flera rader av brädor (ibland kallade reglar) som ger gott om takhöjd inne i byggnaden utan att äventyra dess livslängd.

Inuti finns en dörr i ena änden som skyddar mot dåligt väder, samt ventilation och isoleringsegenskaper för varma dagar. Det är också värt att nämna att de flesta byggnadsskjul har golv, stomme, vägg och tak.

Detta säkerställer att din egendom skyddas från översvämningar, läckor och andra oväntade händelser som hårda stormar eller orkaner, som kan vara ett problem i kustområden.

Kort sagt, byggnadsskjul är konstruerade för att tjäna flera syften, vilket gör dem perfekta för förvaring samt för att ge skydd åt byggarbetare. Så hur införlivar man ett nyckelhanteringssystem med din byggarbetsplats?

byggnadsskjul

Nyckelhanteringssystem För Byggnadsskjul

Varje byggföretag behöver säkra dess tillgångar. Utan något slags nyckelhanteringssystem finns det risk att saker på företagets egendom kommer bort, förstörs och till och med stjäls.

Jobb på en byggarbetsplats innebär att flera ur personalen behöver tillgång till nycklar, kort och tung utrustning. Tyvärr är det så att ju fler du anställer desto svårare blir det att hålla reda på alla nyckelkort och nycklar du delar ut.

Men de goda nyheterna är att om du väljer att använda ett nyckelsystem gör du det lättare för alla. Detta kan ordnas på flera sätt, beroende på vad du föredrar och på hur många nycklar du behöver förvara:

  • Ett manuellt nyckelskåp är praktiskt om du bara behöver förvara ett fåtal nycklar. Du kan placera det där alla kommer åt det. Du borde placera nyckelskåpet där arbetarna befinner sig, så att alla lätt kommer åt nycklarna.
  • När du har för många nycklar är det bäst att skaffa ett elektroniskt nyckelskåp och placera det ovanpå arbetsbänken, på sidoväggen eller en annan plan yta.
  • Behöver du hålla reda på dina nycklar i realtid kan du installera ett smart nyckelskåp som kan kopplas upp mot ett nätverk.

Säkerhetsexperterna i branschen rekommenderar starkt att skaffa nyckelskåp helt enkelt för att även om ett byggnadsskjul kan säkra det mest värdefulla objektet på plats, behövs fortfarande något som kan förvara små föremål som nycklar.

Vissa kanske föredrar manuella nyckelskåp, medan vissa föredrar det digitala sättet att med hjälp av ett nyckelkort öppna och förvara sina nycklar.

Undrar du vilket nyckelsystem vi rekommenderar för byggföretag är det Medarca Meddikey™.

Nyckelskåpen från Medarca gör nyckelhantering- och förvaring till en barnlek. Du behöver aldrig oroa dig för att tappa bort dina nycklar eftersom dessa smarta nyckelskåp kommer att hålla reda på alla nycklar du kommer att använda tack vare dess fortlöpande elektroniska logg, vilken också ger säkerhet.

Den här enheten är också mycket skalbar - köp bara fler nyckellådor och anslut dem till ditt nätverk och problemet är löst - nu finns det ingen gräns för hur många dörrar eller lås du kan styra från en plats.

Hur Kan Vi Hjälpa Till?

Tittar man på byggindustrin idag ser man att förvaringsskjul blivit väldigt viktiga för byggprojekten. Det är ett lättillgängligt förvaringsutrymme för nycklar, verktyg och annan utrustning som behövs på en arbetsplats eller i en nödsituation.

Men om du behöver hjälp med nyckelförvaringen på en byggarbetsplats och samtidigt vill känna dig trygg med säkerheten finns Nyckelhanteringsssystem här för dig.

För dig som vill ha fler alternativ när det kommer till nyckelförvaringssystem kan vårt team av säkerhetsexperter tillsammans med dig komma fram till den bästa lösningen.

Hör av dig genom att klicka här och fylla i kontaktformuläret, eller ring oss idag på 010 551 61 60.

Rekommendationer
Läs vad andra säger om våra partners
Jag älskar mitt nyckelhanteringsystem. Jag rekommenderar verkligen deras digitala nyckelhanteringssystem för det gör allting så mycket lättare att hantera, inte bara för mig utan även för min kompanjon.
Anna Karlsson
Företagsägare från Norrmalm i Stockholm
Nyckelhanteringssystem.se kunde erbjuda oss precis det nyckelskåp vi letade efter, och de kan hjälpa en var man än befinner sig i Sverige.
Mikael Bergman
Butiksägare från Stuvsta i Huddinge
Nyckelhanteringssystem.se har med sina nyckelskåp förbättrat våra vardagsliv.
Viktor Arvidsson
Företagsägare från Gottfridsberg i Linköping
Upplev säkerhetslösningar av god kvalitet när vi hjälper dig komma i kontakt med leverantörer av smart nyckelhantering i Sverige.